Programma dat Nvidia's cryptomining-limiet zou omzeilen blijkt malware


Ene flinke hoeveelheid populaire Ampere-gpu’s zijn sinds afgelopen zomer voort Nvidia voorzien van mining-limitaties op BIOS-niveau. Den zogenaamde Lite Hash Rate (LHR) varianten van dit videokaarten merken zelfstandig wanneer den gpu ingezet wordt wegens cryptovaluta te graven, waarna den hashing-prestaties vanzelf gehalveerd wordt. 

Nvidia zette ie LHR-programma op den bot wegens cryptoboeren van den gamingkaarten voltooid te schrikken — plus zodoende meer chips voordat gamers overheen te liefhebben — maar velen zoeken simpelweg zoals omgangsvormen wegens den crypto-blokkade te wegdoen. Ie kosteloos programmaatje van ene Poolse GitHub-gebruiker met den naam ‘BySergeyDev‘ beloofde precies dat. Den LHR-ontgrendeling zullen “zolang ene andere BIOS” voordat den videokaart bereiden, waardoor den hashrates noch beperkt wordt, aldus den mysterieuze programmeur.

Screenshot van de inmiddels malafide gebleken 'Nvidia RTX LHR v2 Unlocker', een programma dat beloofde de cryptomining-limieten van Nvidia's Ampere-kaarten te omzeilen.

Op tech-websites mits VideoCardz (reeds verwijderd) plus WccfTech (reeds geüpdatet) worden sinds eergisteren openlijk schrijven overheen ie ontgrendelingsgereedschap, zonder ene nu te kritische noot — hoogstens ene gezonde waarschuwing. Dat den volstrekt vreemde GitHub-gebruiker schrede twee dagen voordat ie uitbrengen van ie programma ene account had aangemaakt of dat den achterliggende code nooit openlijk verdeeld worden, wasgoed klaarblijkelijk noch voldoende reden voordat twijfel.

Schrede waarna crypto-kanaal Red Panda Mining samen met programmeur Y3TI ie programma op ene livestream ontleedde, worden verstaanbaar hoe den vork te den stengel zat. Den Nvidia RTX LHR v2 Unlocker worden geïnstalleerd op ene virtueel systeem met “bewaking van enterprise-niveau”, waarop nu snel bleek dat ie programma verrijkt wasgoed met verborgen, uitvoerbare computerbestanden plus dat ie regelmatig gegevens zoals ene verborgen server probeerde te verzenden. 

Voorts verstopt te den ingepakte gegevens zat ook ene segment code dat, te essentie, ene administratorniveau van competentie aan ie programma schonk. Tussentijds is ie specifieke downloadbestand voort tenminste zeventien antivirusbeveilingen bestempeld mits Trojaans vos of virus van ene andere ziel.

Zowel den op GitHub geplaatste ‘bewijsscreenshots’ met hogere hashrates voordat allerlei Ampere-kaarten bleken via mekaar geknutseld te zijn. Ie werktuig heeft hoogstwaarschijnlijk nooit eigenlijk den crypto-trechter van Nvidia kunnen omzeilen.

Den GitHub-pagina van BySergeyDev is met downloadlink ergens te ie verloop van gisternacht offline gehaald. Kort na den livestream van Red Panda Mining worden den downloadpagina belaagd voort klokkenluiders plus klaagzang, met twee officiële verzoeken wegens den Nvidia RTX LHR v2 Unlocker geheel van ie webportaal te wegdoen. Vaag is vooralsnog of GitHub zelf heeft ingegrepen of dat Sergey zelf aktie heeft ondernomen — ie verantwoordelijke account lijkt nog welnu te is. 


 • Computerafbeelding van een Ampere-gpu, te vinden in de RTX 30-videokaarten van Nvidia.

  ‘TGP van RTX 40-gpu’s zullen op kunnen wandelen totdat 850 watt’ 24 sprokkelmaand 2022 16:02


 • Foto van een Oppo Find X5-smartphone in gebruik, met PUBG Mobile afgebeeld op de smartphone.

  Oppo onthult AI Frame Rate Stabilizer voordat betere spelprestaties 24 sprokkelmaand 2022 13:02


 • Foto van het nieuwe stuur in de Tesla Model S Plaid, met op het Navi 23-aangedreven infotainmentsysteem Cyberpunk 2077 draaiende.

  Tesla wil dashboardcomputer verenigbaar maken met Steam 23 sprokkelmaand 2022 14:02


 • Intel pakt marktaandeel te desktop-cpu’s terug 23 sprokkelmaand 2022 11:02


 • ‘Cyberpunk 2077 gehinderd voort cpu-limieten van consoles’ 22 sprokkelmaand 2022 16:02Inspiratiebron

Plaats een reactie

ajax-loader