Adata toont PCIe 5.0-ssd's; bandbreedte tot 14 GB/s


Den eerste twee NVMe-ssd’s op den PCIe Gen 5.0-interface heten Project Nighthawk plusteken Project Blackbird, aldus ITHome. Den schijfjes volstaan aan den nieuwe NVMe 2.0-vereisten plusteken wordt nog steevast aangesloten vanaf M.2-poort. 

Vooralsnog zijn er geen moederborden diegene PCIe 5.0 ondersteunen overheen M.2-sloten, waarmee Adata voorlopig op den zaken vooruit loopt. High-end Alder Lake-cpu’s plusteken -chipsets van Intel bieden daarentegen welnu reeds steun voordat PCIe 5.0-componenten.

Twee prototype PCIe 5.0-ssd's van Adata: Project Nighthawk en Project Blackbird

Wollig is hoe Nighthawk plusteken Blackbird wederkerig verschillen qua specificaties, maar voordat beide ssd’s geldt Adata’s toezegging van 14 GB/s aan bandbreedte. Daarnaast zullen zowel langzamere opties à 12 GB/s plusteken 10 GB/s op den programma staan. Qua volume zullen den kaartjes “totdat plusteken met 8 TB” aan opslag willen ondersteunen.

Neem den grootse beloftes gerust met ene korrel zoutig. Adata plusteken dochtermerk XPG deden voorheen dit klas bijvoorbeeld reeds ambitieuze uitspraken overheen den eerste DDR5-modules, maar wanneer den waarlijk lancering naderde, bleken diegene beloftes iets te eerzuchtig plusteken werden zij stilletjes teruggeschaald.

Op 5 januari 2022 organiseert Adata met XPG ie zogenaamde ‘Dawn of the New Xtreme’-evenement, indien onderdeel van CES 2022. Tijdens Adata’s inherent presentatie doet ie Project Nighthawk plusteken Project Blackbird voorts uit den lappen, met mogelijk zowel meer aankondigingen rondom verrassend DDR5-geheugen. 


 • HP maakt meters ter den mainstream met ie Victus-merk 22 december 2021 14:12


 • Officiële productfoto van een Ayaneo-handheld.

  Volgende handheld van Ayaneo bevatten ‘next-gen AMD-kernen’ 21 december 2021 17:12


 • Gelekte foto van de Laminar RH1-standaardkoeler van Intel in gebruik.

  Gelekte kiek’s voordoen nieuwe Intel-koeler ter aktie 21 december 2021 15:12


 • Reeds verdwijderd beeld van een mining-opstelling van een cryptoboer op Twitter.

  Trotse cryptoboer op Twitter wordt rechtstreeks ‘gedoxt’ 20 december 2021 08:12


 • AOC U28G2XU review: Den goedkoopste 4K 144Hz-monitor 19 december 2021 10:12Inspiratiebron

Plaats een reactie

ajax-loader