AOC U28G2XU review: De goedkoopste 4K 144Hz-monitor


AOC U28G2XU specificaties:

· Omvang: 28 inch

· Resolutie: 3840 x 2160 (4K UHD)

· Technologie: IPS

· Refreshrate: 144Hz (met FreeSync)

· Telefoonaansluitingen: 2x Displayport 1.4, 2x HDMI 2.0, 4x USB 3.2 plusteken eentje headphone jack

· Prijs: €699,-

Wegens maar soortgelijk met den deur ter stulp te vallen: hoewel ie den goedkoopste 4K 144Hz-monitor is, vinden wij dit exemplaar voorlopig nog noch ter den budgetbak. Met eentje prijs van ruwweg 700 euro is den monitor werkelijk vooral ie minst vlucht. Voordat dat bedrag vooruitzien wij zowel eentje goede kleurweergave, eentje fatsoenlijk tegenstelling plusteken eentje standaard diegene meer doet dan enig ie scherm omhooghouden.

Vormgeving plusteken features

Ie vormgeving van den AOC U28G2XU is weinig verrassend plusteken ligt ter streep met watten wij gewoon zijn van moderne gaming volgen: eentje matzwarte bewoning met scherpe hoeken plusteken rode accenten. Noch iedereen zullen ie even smaakvol vinden, maar indien gamer kom jou er haast noch onderuit. Gelukkig is den eveneens puntige voetbeen welnu van alle gemakken voorzien plusteken lekker stabiel. Den monitor is ter hoogte verstelbaar plusteken vermag alle kanten op wentelen plusteken leunen. Mocht jou nog watten meer bewegingsvrijheid nodig hebben, of den voetbeen simpelweg noch smaakvol vinden, dan is er eentje VESA-montagepunt zodat jou zowel eentje andere standaard kunt gewoontes.

Eentje irritatiepuntje is den bediening van ie OSD. Wij zien tegenwoordig steeds meer volgen met eentje handige joystick, maar erop den U28G2XU moeten jou ie nog verrichten met eentje stel knopjes. Dat is geen probleem indien ie spijskaart overzichtelijk is plusteken den schakelaars eentje logische functie hebben, maar zowel dat is helaas noch ie geval. Den schakelaars wisselen geregeld van functie indien jou doorheen ie spijskaart bladert plusteken ie is somwijlen noch verhelderend welke instellingen gelinkt zijn aan eentje profiel plusteken welke noch. Daarnaast voelen alle schakelaars precies idem aan plusteken zijn zij noch te onderscheiden van den aan/uit-knop. Er staan welnu icoontjes ter ie plastic, maar indien jou noch onmiddellijk ter den zon zit, zijn diegene haast noch zichtbaar.

Eentje andere vreemde optie is ie verzaken van eentje HDMI 2.1-poort. Voordat den PC is dat geen probleem omdat Displayport 1.4 dan zowel eentje optie is, maar voordat den consoles heb jou HDMI 2.1 nodig wegens 4K 120Hz weer te kunnen geven. Met den HDMI 2.0-poorten is 4K 60Hz helaas ie maximaal haalbare. Veel concurrerende schermen voorschrijven welnu overheen HDMI 2.1, maar dan zullen jou nog dieper ter jou stapel willen voelen.

Beeldkwaliteit

Met den monitor aangesloten via DisplayPort 1.4 vermag ie werkelijke werkgelegenheid opstarten. Den 4K-resolutie op 28 inch is verhelderend eentje uitgestrekte stap vooruit ter termen van snijkant vergelijken met eentje 1440p-monitor, maar zonder den schelp aan te voetstappen ter Windows is alles werkelijk televisiekanaal te klein. Omdat ie afstemmen van den schelp ter Windows 11 sterk is verbeterd ten opzichte van Windows 10, is dat werkelijk eentje vereiste met dit monitor. Daarginds zullen noch iedereen even blijmoedig mee zijn, maar er zijn tijdelijk voldoende trucjes wegens Windows 11 veel op Windows 10 te permitteren toeschijnen.

Loeren wij zoals den prestaties van ie paneel zelf, dan wordt alreeds vrij snel verhelderend waarom dit den goedkoopste monitor van zijn soort is. AOC specificeert zelf eentje piekhelderheid van 400 cd/m2 plusteken behaalt ermee ie ondergrens voordat HDR-weergave, maar ter werkelijkheid meten wij erop dit exemplaar 293.6 cd/m2. Dat is prima voordat SD-beeld, maar dit monitor is verhelderend noch geschikt voordat gewoonte met HDR-beelden. Ie tegenstelling is met 1124:1 welnu redelijk ter den streep der verwachting van eentje IPS-paneel.

Standaard is den kalibratie van ie paneel verrassend terdege. 99.3% van ie sRGB-spectrum vermag wordt weergegeven plusteken den monitor haalt 85.6% van DCI-P3, noch slecht voordat eentje gaming-monitor. Den precisie is met ie standaardprofiel weids voldoende voordat den meeste gebruikers plusteken komt uit op eentje gemiddelde deltaE van 2.32. Mocht jou thuis den potentie hebben wegens ie scherm te kalibreren, dan kun jou diegene deltaE verlagen totdat eentje uitstekende 0.9.

Den potentieel van den monitor is echter noch terdege te meten, maar merknaam jou stap indien er eentje spel wordt opgestart. Den combinatie van den hoge resolutie plusteken snelle refreshrate is zuiver smullen. Games indien Cyberpunk 2077, Far Cry 6 plusteken Project Cars 2 komen doorheen den uitgestrekte hoeveelheid details hevig terdege totdat hun rechtspleging ter 4K, maar zijn met 60Hz hevig traag indien jou sneller gewoon bent. Dit monitor is ter diegene gevallen dus re eentje uitkomst voordat iedereen diegene ie vermag voldoet plusteken beschikt overheen eentje GPU van den voornaamst schap.

Doelgroep

Den monitor laat mooie tinten zien, heeft eentje hoge resolutie, is lekker snel plusteken is den goedkoopste ter zijn soort. Op zichzelf is den AOC U28G2XU dus eentje aanrader voordat iedereen diegene geen HDMI 2.1 nodig heeft, maar er is eentje flinke kanttekening. Wij hebben dit monitor kunnen uittesten op eentje systeem met eentje RTX 3090, maar zelfs dat is noch eeuwig voldoende wegens 144Hz te halen op eentje resolutie zo schel indien dit. Games zoals Cyberpunk 2077 vragen zo veel van den videokaart, dat den instellingen eentje staart omlaag geschroefd willen wordt wegens gewoonte te kunnen maken van diegene hoge refreshrate.

Heb jou den loterij gewonnen of ben jou CEO van Amazon, dan kun jou natuurlijk diegene RTX 3090 welnu voldoet, maar ter dat geval is ie vreemd wegens den goedkoopste monitor ter zijn soort erop te kopen. Dan is eentje twee honderdtal euro reserve voordat eentje monster met goede HDR-ondersteuning plusteken HDMI 2.1 geen probleem.

Met eentje meer realistische videokaart, zoals eentje Nvidia RTX 3060 of AMD RX 6600, wordt ie zowel ter lichtere games eentje uitdaging wegens den 144 fps te halen. Ie is natuurlijk eeuwig mogelijk wegens den resolutie terug te schroeven, maar waarom zullen jou dan zo veel voldoet voordat eentje 4K-monitor? Den doelgroep is onzerzijds dus noch helemaal verhelderend. Laat ie onzerzijds weten ter den reacties indien jij welnu binnenshuis dit niche past!


 • IG Q&A: Welke spel had den uitgelezene soundtrack van 2021? 19 december 2021 09:12


 • Halo Infinite

  Halo Infinite-glitch maakt spel speelbaar ter lokale co-op 19 december 2021 08:12


 • Quartz

  ‘Ubisoft heeft meer plannen voordat NFT’s ter games’ 19 december 2021 08:12


 • Vr-mod Horizon Zero Dawn uitgebracht 19 december 2021 08:12


 • Honor of Kings

  Acht mobiele games verdienen meer dan eentje miljard dollar ter 2021 19 december 2021 08:12Waterbron

Plaats een reactie

ajax-loader