Intel-driver blijkt ook namen van Arc-gpu's te verklappen


Ene anonieme put tipte hardware-media op den .sys-bestanden van Intels recente driver-update. Erin blijken vijf nieuwe gpu-namen ingevolge Intel zelf bevestigd te wordt, waarvan viertal schijnbaar (ter ieder geval volgens Intels richtlijnen) ter den Alchemist-generatie vallen. 

Den volgende benamingen werden ter den bronbestanden van den driver-update aangetroffen:

 • Intel (R) Arc (TM) A380 Graphics Family
 • Intel (R) Arc (TM) A350 Graphics Family
 • Intel (R) Arc (TM) A370M Graphics Family
 • Intel (R) Arc (TM) A350M Graphics Family
 • Intel (R) Iris (R) Xe A200M Graphics Family

Den Intel Arc A380 plusteken Intel Arc A350 vormen hoogstwaarschijnlijk ie middensegment plusteken lagere aanbod van den Alchemist-kaarten voordat desktops, waar den A370M plusteken A350M dat spiegelen voordat den mobiele markt. Ter tegenstelling totdat Nvidia voorziet Intel hun laptop-gpu’s welnu weer van eentje M-addendum achter den naam.

Specificaties blijven vooralsnog uit, maar ter ieder geval den A350-noemer lijkt te wijzen op Intels verwachtte instapmodel met 96 execution units plusteken mogelijk 4 GB aan herinneringsvermogen. Zowel den A380-term viel hoewel ooit voorheen ter den geruchtenstroom; ginds worden destijds gesproken overheen eentje 6GB-videokaart diegene quite speelt met Nvidia’s GTX 1650 Super.

Voordien oningewijde hoewel ingevolge te sijpelen dat er vijf verschillende telgen voordat Intels eerste discrete Arc-gpu’s ter den pijplijn zitten. Den zwaarste Alchemist speelkaart, waarvan 512 execution units plusteken eentje richtprijs van 825 dollar verwachten wordt, is nog noch gekoppeld plusteken eentje voorschrijven benaming — hoewel lijkt ‘Intel Arc A390’ nu welnu voordat den hand te ligt.


 • Den MSI Kerstkoopgids 17 december 2021 16:12


 • Visualisering van de Resizable BAR-technologie, die het mogelijk maakt om het videogeheugen van een gpu direct toegankelijk te maken voor de cpu, waarmee speldata sneller ingeladen kan worden.

  ‘RTX 3050 wordt met 4GB of 8GB herinneringsvermogen geleverd’ 17 december 2021 14:12


 • Illustratie van een Alder Lake-S-processor van Intel.

  Intel-driver noemt DG3-gpu’s plusteken nieuwe cpu’s te vroegtijdig 16 december 2021 14:12


 • Afbeelding van de prijzen die te winnen zijn bij de Nvidia System Latency Challenge.

  Nvidia trapt System Latency Challenge uit met winactie 15 december 2021 15:12


 • Gestileerde versie van het logo van Nvidia, opgebouwd uit allerlei glazen paneeltjes.

  ‘Nvidia stelt RTX 3070 Ti uit; RTX 3090 Ti plusteken RTX 3050 op schema’ 14 december 2021 15:12

Informatiebron

Plaats een reactie

ajax-loader