Dit moet je weten voordat je aan Halo Infinite begint


Uiteraard verklappen wij helemaal niets overheen ie vertelsel van Halo Infinite, dus weeskind noch verschrikt voordat spoilers. Wij frissen enig jij herinneringsvermogen op – of geven jij nipt den nodige achtergrondinformatie mocht Halo nuchter verrassend voordat jij zijn. Logischerwijs verraadt dit wetsartikel welnu den resultaat van eerdere games. Zowel stippen wij den belangrijkste zaken uit enkele reserveren aan. Wij gaan noch té innig te den uitgebreide lore van Halo vooroverduiken, maar geven jij precies toereikend achtergrondinformatie zodat jij volmaakt voorbereid kunt par aan Master Chiefs nieuwe avontuur. 

Halo Infinite

Master Chief

Halo Infinite gaat namelijk weer uitsluitend overheen den Master Chief – er zijn dit keer geen andere speelbare personages. Sinds Halo: Combat Evolved uit 2001 hebben wij mits Master Chief meerdere omdraaien den mensheid gered. Chiefs vertelsel begint werkelijk hoewel vijfendertig schooljaar voordien, mits den dan zesjarige John wordt ‘gerekruteerd’ voordat eentje controversieel militair project: ie SPARTAN-II programma.

Dit programma is voorbereid wegens Dr. Catherine Halsey plus is werkelijk bedoeld wegens supersoldaten te creëren diegene konden liquideren met extremistische rebellen. Indien den UNSC (United Nations Space Command) enkele jaren straks te eentje interstellaire oorlog verwikkeld raakt met den Covenant, eentje bonte verzameling van buitenaardse rassen, blijken den SPARTAN-II’s hard nodig te zijn wegens nog eentje waarschijnlijkheid te maken.

Vooral Master Chief Petty Officer John-117, of kortweg Master Chief, blijkt eentje cruciale rol te dit oorlog te spelen. Dat komt mee omdat Master Chief er noch enig voordat staat. Hij wordt namelijk bijgestaan wegens den extreem moderne kunstmatige pienterheid Cortana, diegene eveneens is ‘vervaardigd’ wegens Halsey. Na den val van Reach, na Aardkorst den belangrijkste planeet voordat den mensheid, terugkaatsen Chief plus Cortana op den allereerste Halo.

Master Chief

Den Halo’s

Dit kunstmatige ringwereld blijkt vervaardigd te zijn wegens den Forerunners, eentje vooruitstrevend ras dat duizenden jaren geleden overheen ie universum regeerde plus vernietigd is wegens diezelfde stadionring. Halo’s, zeven stuks te totaal, zijn namelijk bedoeld mits wapen tegen den Flood, eentje zombieachtige uitvreter. Den ringen vernietigen hoewel ie intelligente leven te ie universum plus ermee hoewel ie voedsel van den Flood. Den Forerunners hebben zowel genetisch materiaal van elke levensvorm opgeslagen wegens ie universum weer mee te bevolken.

Den Covenant zien den Forerunners echter mits goden plus zijn vastberaden wegens den ringen over te vuren. Ter den oorspronkelijke Halo-trilogie weten Chief plus Cortana meermaals te voorkomen dat den Covenant hierin slagen. Ingevolge dit uitblinker breekt zowel den Flood weer uit. Uiteindelijk verslaan Chief plus Cortana den Covenant én den Flood permanent, maar stranden daarbij welnu samen te eentje wrakstuk, veraf zonder den Melkweg.

Cortana’s opoffering

Schrede viertal schooljaar straks vooroverduiken Chief plus Cortana weer op. Hun wrakstuk wordt eentje Shield World (zowel weer eentje bouwsel van den Forerunners) ingetrokken – plus er is toevallig zowel eentje hele zeevloot van eentje nieuwgevormde Covenant gestationeerd erop dit planeet. Dit Covenant houdt vast aan dezelfde religieuze waanbeelden van den originele Covenant, plus is nog immer geobsedeerd wegens alles watten met Forerunners te maken heeft.

Indien Master Chief te den Shield World vanaf ongeluk eentje werkelijke Forerunner totdat leven wekt, toestaan ie dus zowel noch lang voordat dit Forerunner den volledige controle krijgt overheen alle troepen van den Covenant. Totdat overmaat van ramp blijkt hij zowel nogal watten opgekropte wrokgevoelens te hebben jegens mensen. Samen met zijn nieuwe leger probeert hij soortgelijk wegens den mensheid uit te roeien. Uiteraard steken Master Chief plus Cortana hier samen eentje stokje voordat, maar dit keer komen zij noch ongeschonden uit te uitblinker: Cortana offert zichzelf op te eentje ultieme poging wegens den Forerunner te uitvallen én Master Chief te veiligheid te brengen. Veel tijdstip zullen zij weliswaar hoewel noch meer hebben: AI’s hebben eentje levensspanne van zeven schooljaar. Daarna omdraaien te principe hun processen wegens. 

Halo 4

Den Reclamation

Ter Halo 5 blijkt Master Chief nog immer kapot te zijn van ie verlies van Cortana. Tijdens eentje routinemissie met Blue Team, zijn oude team van mede-SPARTAN-II’s, ontdekt hij dat Cortana nog leeft. Te haar opoffering is zij één worden met ie Domain, eentje soort hypergeavanceerd internet dat tweedehands worden wegens den Forerunners. Dit maakt haar machtiger dan uiteindelijk plus vermag voorkomen dat zij doordraait. Of nou ja, zij draait op eentje andere methode wegens: haar nieuwverworven macht stijgt haar namelijk hoewel snel zoals ie hoofdeinde.

Met behulp van Guardians, gigantische wapens diegene wederom zijn achtergelaten wegens den Forerunners, grijpt zij den macht. Zij neemt den zogenoemde ‘Mantle of Responsibility’ op zichzelf, eentje procuratie van den Forerunners wegens voordat hoewel ie leven te ie universum te zorgen. Dit veranderingsproces wordt zowel welnu den Reclamation gezegd. Cortana vult dat procuratie echter op eentje imperialistische methode te plus regeert met ijzeren vuist. Den meeste intelligente AI’s sluiten zichzelf ook erop haar aan, waardoor den mensheid plotsklaps noch meer vermag vertrouwen op diens inherent creaties. Cortana probeert zowel Master Chief gevangen te vasthouden, maar hij wordt nipt op tijdstip bevrijdt wegens Spartan Locke plus Fireteam Osiris.

Den Banished

Terwijl broeit er elders te ie universum eentje verrassend conflict. Ter Halo Wars 2, dat zichzelf na Halo 5 afspeelt, maken wij namelijk kennis met den Banished, eentje splintergroepering van den oorspronkelijke Covenant. Den Banished staan onder leiding van den Brute Atriox, diegene uiteindelijk mits eerste te opstand kwam tegen den religieuze leiding van den Covenant. Den Banished vecht sindsdien noch voordat religieuze idealen, maar voordat inherent vrijheid. Zij zijn voorgenomen wegens nooit meer te zwichten voordat iemand. 

Halo

Atriox verwelkomt dan zowel iedereen diegene maar aan zijn zij wil vechten. Elites, Hunters, Jackals, Grunts – zelfs mensen zijn welkom erop den Banished. Atriox’ tweede te linie is War Chief Escharum. Dit Brute heeft trouwens wél eentje pesthekel aan mensen, dus onder zijn order zien wij geen mensen.

Ie wapenkamer van den Banished is minder vooruitstrevend dan dat van den Covenant plus oogt meer bijeengeraapt. Zij roeien met den riemen diegene zij hebben. Hun methodes zijn niettemin onmenselijk plus onverschrokken. Ter Halo Wars 2 zien wij bijvoorbeeld hoe Atriox ikzelf eentje team van drietal SPARTAN-II’s verslaat. Ter den vergroting Awakening the Nightmare treffen den Banished te conflict met den Flood, maar zowel daarheen is Atriox geen uur van onder den indruk. Samengevat: ie is eentje waardige nieuwe tegenstander voordat den Master Chief mits den Banished plus den UNSC te conflict treffen op Zeta Halo.

Zeta Halo

Zeta Halo is ie strijdtoneel te Halo Infinite. Dit ringwereld is verschillend dan den ringwerelden diegene wij hiervoor zagen plus wordt te den lore omschreven mits den uiterst mysterieuze ringwereld van allen. Zeta Halo is bijvoorbeeld eentje stuk vader dan den andere ringen plus wetenschap eentje uitermate bloedige geschiedenis. Ene eindje daarvan wordt beschreven te den Halo-boeken, met name The Forerunner Trilogy. Dit reserveren spelen zichzelf zo’n honderdduizend schooljaar geleden over.

Dit ringwereld wasgoed wegens den Forerunners noch enig bedoeld mits wapen, maar deed destijds zowel engageren mits eentje soort wildpark voordat (onder andere) mensen. Indien den Halo’s namelijk zullen wordt afgevuurd, moest daarna ie universum weer weer bevolkt wordt. Er werden echter noch enig mensen bewaard, zij werden zowel verkracht voordat experimenten wegens den Flood te onderzoeken. 

Zeta Halo

Den Flood zout uiteindelijk zowel uit op den stadionring plus Zeta Halo worden zelfs tweedehands mits wapen tégen den Forerunners. Den Forerunners slaagden er uiteindelijk welnu weer te wegens den stadionring onder controle te krijgen. Slachtoffers van den Flood werden op den stadionring opgeslagen, diegene vanaf dan vooral dienstdoet mits graftombe.

Duizenden jaren straks, chronologisch waargenomen ergens tussen Halo 3 plus 4 te, ontdekt den UNSC Zeta Halo. Ter den jaren erna bouwt den mensheid zijn tegenwoordigheid op den stadionring uit plus zijn er duizenden mensen actief op den stadionring, vooral voordat research. Hieruit blijkt dat Zeta Halo intact verschillend is dan den andere ringen plus dat nog lang noch alle geheimen van den ringwereld zijn ontgrendeld.  

Halo Infinite

Met den Banished mits nieuwe vijand plus Zeta Halo mits onontgonnen locatie, is Halo Infinite zodoende nuchter eentje verrassend vertrekpunt in den serie. Daarentegen zullen Master Chief te den titelrol zojuist voordat intact veel herkenbaarheid zorgen. Hoe diegene mix tussen oud plus verrassend uitpakt, merken wij op 8 december. 


 • Persfoto van een CES-beursvloer, met op de voorgrond een drukke menigte.

  Intel plus AMD plannen CES 2022-presentaties te 03 december 2021 18:12


 • solar ash

  Watten spelen wij dit weekend? 4 plus 5 december 03 december 2021 17:12


 • GTA Online

  Dubbele beloningen plus kortingen te GTA Online 03 december 2021 16:12


 • Dynasty Warriors 9

  Ene uitgebreide conservenblik op Dynasty Warriors 9 Empires 03 december 2021 15:12


 • Battlefield 2042

  EA schenken eerste details van nieuwe Battlefield 2042-map Exposure 03 december 2021 14:12Informatiebron

Plaats een reactie

ajax-loader