Nvidia's DLSS nu officieel ondersteund op Valve's Proton


Proton is, kort doorheen den bocht, Valve’s inherent Windows-compatibiliteitsmantel wegens overheen Linux heen te werpen. Noch voordat niets is Proton dan zowel ene vitaal onderdeel van SteamOS 3.0, waarop Valve onder meer den Steam Deck-handheld zullen permitteren opereren. Met den uiterst recente patch van ie besturingssysteem wordt ie mogelijk wegens zowel Nvidia’s huiseigen upscalinggereedschap te usances ter Steam-games, zónder Windows.

Ondersteunt den Steam Deck ermee Nvidia’s Deep Learning Super Sampling (DLSS)? Voorlopig nog noch. Zowel via Proton blijft Nvidia’s upscaling speciaal voordat selecte gpu’s van Nvidia, waar den Steam Deck gebruikmaakt van ene apu van mededinger AMD. Hierdoor staat uitsluitend AMD’s inherent FidelityFX Super Resolution (FSR) — plus hoogstens Intel Xe Super Sampling (XeSS) — ter besluit voordat den handheld.

Valve Steam Deck

Desalniettemin laat den groeiende integratie van DLSS welnu zien dat Nvidia inzet op expansie van ie merknaam. AMD’s plus straks zowel Intels alternatieven staan open voordat allerlei hardware, waar Nvidia ie lange tijdstip zuiver speciaal heeft gehouden voordat den inherent Turing- plus Ampere-kaarten. Recentelijk worden DLSS plus raytracing welnu uitgerold voordat Arm-chips, welke sinds hun overname zowel onder ie Nvidia-vaandel vallen.

Den markt lijkt, mee doorheen den overkomst van AMD plus Intel, meer plus meer voetlicht te genereren voordat ie snugger opschalen van resoluties plus scherpzinnigheid — noch vanaf se speciaal voordat pc. Nvidia zet daarbij vooral ter op hun vermeende superioriteit ter beeldkwaliteit, maar lijkt nu stapsgewijs zowel toegankelijker te willen wordt. 

Wegens DLSS continue voorts los te voorttrekken van Windows, lijkt ie nep zowel Nvidia den upscaling meer zoals den mainstream probeert te pushen. Eentje smartphone of draagbare console met DLSS is noch onvoorstelbaar meer, zeker sinds AMD hun open-source technologie vrijuit deelt met andere console-fabrikanten.

Proton-versie 6.3-8 brengt, ongeacht DLSS-ondersteuning ter DirectX 11 plus DirectX 12, zowel 24 nieuwe games zoals ie verhoging én ene eerste reeks anti-cheat-maatregelen van BattlEye. Op Valve’s inherent GitHub-pagina zijn den volledige patchnotes na te oplezen.


 • Black Friday

  Black Friday Deals: 4K-tv’s voordat gaming 26 november 2021 16:11


 • Black Friday-deals: Pc-gaming plus hardware 26 november 2021 16:11


 • Promotionele render rondom de Radeon RX 6000-generatie videokaarten van van AMD.

  AMD verhoogt verheerlijken RDNA2-gpu’s voordat vrouwen met 10 procent 24 november 2021 12:11


 • Render van een AMD Radeon-chipset op een printplaat.

  Radeon RX 6500M plus RX 6300M omdraaien zowel op Navi 24-gpu 23 november 2021 13:11


 • Het HM570-moederbord van Maxsun, uit de Meterstone-reeks. Op de plek van de cpu is de Intel Core i7-11800H (inclusief eigen hittespreider) gesoldeerd.

  Unieke cpu uit Intel NUC 11 is nu zowel ter desktop te plekken 21 november 2021 08:11Waterbron

Plaats een reactie

ajax-loader